Създателите на Doom готвят изненада

Компанията id Software представи нова технология за игри по време на конференцията за разработчици Apple WWDC. Създателите на култовата игра Doom демонстрираха своята разработка Tech 5 на компютър под управлението на Mac OS X, оборудван с процесор Intel и мощна видеокарта.
В близко време компанията на Джон Кармак планира да пренесе Tech 5 и на платформи PC, Xbox 360 и PlayStation 3. Интересен факт е, че това е първата публична демонстрация на технология на id Software в цялата история на компанията.
id Software се явява практически единствената известна компания, която използва отворената кросплатформена технология OpenGL – аналог на DirectX. Изборът на Macintosh като платформа за реализация на новата технология е обусловен не само от OpenGL, но и от факта, че новите компютри на Apple са най-удобните и производителни системи в офиса на id, уточнява шефът на компанията.
id Software работи по нов проект на базата на технологията Tech 5, за който не се знае почти нищо, освен че няма да има нищо общо с известните досега Doom, Quake и Wolfenstein.

Коментар