Motorola подготвя неразбиваеми телефони

Motorola Mobility ще търси завръщане в голямата игра на смартфон пазара с нова линия "здрави" устройства

Motorola Mobility ще търси завръщане в голямата игра на смартфон пазара с нова линия “здрави” устройства

Motorola Mobility, компания на Google, подготвя за пазара нови смартфони, които ще бъдат практически неразбиваеми. Устройствата ще се отличават с много ниска консумация на енергия и издръжливост на въздействия като вода и удари – проблеми, с които често се сблъскват потребителите на смартфони.

Недостатъците на днешните смартфони бяха акцент в изказването на Лари Пейдж, CEO на Google, пред участниците в конференция по повод финансовите резултати на компанията. Благодарение на повишената здравина, смартфоните от новата линия на Motorola ще бъдат практически неразбиваеми, твърди Пейдж.

„Когато пуснете телефона, той не би трябвало да се „разлети” на парчета. Видях със собствените си очи новите продукти на Motorola и съм въодушевен от разкриващите се възможности. За по-малко от година компанията е постигнала значим прогрес и впечатляващи резултати”, казва главният изпълнителен директор на Google.

По-рано този месец бившият CEO на компанията Ерик Шмид, в момента председател на борда на директорите на Google, също говори за новата линия смартфони, наричайки ги „телефони плюс” („phones plus”).

Все още обаче няма подробна информация за характеристиките на устройствата и сроковете за пускане на пазара.

Motorola Mobility е едно от проблемните подразделения на Google, генерирало загуба от 271 млн. долара за последното тримесечие. Интернет гигантът се надява да подобри финансовите му показатели с пускане на здрави и издръжливи смартфони и таблети под управление на Android.

Коментар