Българска ИТ компания взе топ сертификати за качество

Българска компания взе топ сертификати за качество
Карат Електроникс е първата в ИТ бранша с подобно признание, според BVQi
01-06-2006
Карат Електроникс АДВелико Търново е първата българска ИТ компания (по данни на BVQi), която успешно внедри Интегрирана система за управление и получи международно-признати сертификати за управление на качеството, околната среда и здравословните и безопасни условия на труд. Сертификационният одит на системата, извършен от английската фирма BVQi, приключи в началото на май със сертифициране по международните стандарти ENISO 9001:2000, ENISO 14001:2004 и спецификацията OHSAS 18001:1999.
Международно-признатите сертификати стават все по-необходими за българските компании. Притежаването им е сериозно предимство и до голяма степен условие за устойчивото навлизане на всяка една компания на европейския и световния пазар, посочват от Карат Електроникс. Компанията има близо 40-годишен опит в проектирането и производството на електронни продукти и информационни технологии от най-висок клас. Дружеството е част от групата на Златен Лев Холдинг АД, с мащабни инвестиции в производствения ИТ сектор.
Изискванията на стандартите ENISO 14001:2004 и OHSAS 18001:1999 напълно покриват и изискванията на българското законодателство в съответните области. Произвежданите от Карат Електроникс АД касови апарати заемат значителен пазарен дял в България и чужбина. Дружеството произвежда и фискални принтери, таксиметрови апарати, тахографи и информационни системи за автоматизиран контрол и отчитане на консумацията на електроенергия.
Другата основна производствена линия на великотърновската компания са статичните електромери, като Карат Електроникс АД е първата българска производствена компания, оправомощена от Държаваната агенция за метрология и технически надзор за първоначална проверка на електромери.
Най-новото предложение от продуктовото портфолио на Карат Електроникс АД е гама POS терминали и системи, които представляват гъвкави фискални конфигурации, позволяващи цялостно управление на търговски обекти.

рубрика: Uncategorized

Коментар