Chrome вече отваря MS Office файлове

Новото разширение Chrome Office Viewer позволява на потребителите да разглеждат Office документи директно в браузъра

Новото разширение Chrome Office Viewer позволява на потребителите да разглеждат Office документи директно в браузъра

Google пусна разширение за Chrome, което позволява на потребителите да отварят файлове от Microsoft Office директно в прозореца на браузъра. Плъгинът Chrome Office Viewer работи с новата бета версия на Chrome.

Ползвайки подобен софтуер, потребителите не само пестят време, но се защитават от зловреден код, който може да се съдържа във файловете на MS Office.

Подобно на отварянето на уеб страници и PDF-и, новата функция се изпълнява в изолирана среда, благодарение на което атакуващите не могат да получат достъп до персонални данни или да следят действията на потребителя, използвайки инфектирани Office файлове, съобщи блогът на Google.

От новата възможност ще се възползват потребители на Windows и Mac OS X. Функцията позволява преглеждане на файлове от най-популярните приложения в пакета Microsoft Office – Word, Excel и PowerPoint.

В момента разширението Chrome Office Viewer е на етап бета тестове. Разработчикът все още не е обявил кога ще пусне финалната версия на продукта. По-рано Google добави подобна възможност в браузъра Chrome, вграден в операционната система Chrome OS.

Даунлоуд: Chrome Office Viewer

Коментар