Skype алтернатива идва от Интерут и Майкрософт

Безплатни разговори през интернет предлага на бизнеса в България новата платформа Интерут Уан (Interoute One). Програмата, подобна на Skype, е разработена от най-големия интернет доставчик в Европа Интерут, съвместно с Майкрософт.
Интерут Уан е система за размяна на съобщения в реално време – глас, данни, видео, която предлага по-висока степен на защита и сигурност на информацията от Скайп, твърдят от компанията. Всички разговори с други Интерут Уан абонати и с фиксираните телефони в страната са безплатни. Разговорите в чужбина и с мобилни телефони могат да бъдат до 50% по-ниски от цените в Skype.
Програмата е достъпна за безплатно изтегляне след регистрация в сайта www.interoute.com след 19 юни 2007 г., когато е официалната премиера на услугата в Европа. Потребителите получават собствен телефонен номер, който  може да избира друг интернет номер, както и стационарни и мобилни телефони.
С Интерут Уан бизнес потребителите ще ползват всички предимства на VoIP телефонията, като драстично се съкращават разходите за телефон, посочиха от компанията. Месинджърът работи елементарно и не изисква допълнителен хардуер. Процесът за инсталация, регистриране и създаване на двустранно споразумение с бизнес потребителите, с които ще се разговаря, отнема 10 минути.
Програмата позволява на компаниите, използващи Microsoft’s Live Communications Server (LCS) и Office Communications Server (OCS), да формират бизнес общество от 250 000 000 потребители в света. За тези, които не използват Microsoft Live Communications Server 2005, от Интерут са предвидили алтернативен десктоп телефон.
„Работим с Майкрософт от 2006 година, за да развием технологията. Интегрираните комуникационни услуги са бъдещето на телефонията и ние сме единствените, които можем да предложим тази услуга с предимствата на нашата оптична мрежа. Интерут Уан е първата наистина сигурна VoIP услуга за бизнеса, която може да се използва бързо и лесно”, каза изпълнителният директор на Интерут Джим Кинсела.
Интерут е собственик на най-голямата мрежа за пренос на глас и данни в Европа. През миналата година компанията навлезе в България като придоби 100% от местния алтернативен оператор „Телеком Нетуърк Партнърс” (TПН).

по темата: „Skype алтернатива идва от Интерут и Майкрософт”

добавете коментар...

  1. vorbis

    Поредния журналист-преписвач! Дори не си е направил труда да инсталира програмата и да разбере какъв й е лиценза. И пише, че е безплатна и предлага безплатни разговори до стационарни телефони в страната.

    Когато бизнеса подценява потребителите и ги взема за несериозни, да не се чудят защо и потребителите не ги вземат на сериозно!

  2. Avatar

    Приложението е безплатно…. в trial версия 😉

Коментар