Мобилните доставчици бързат да преварят iPhone

 
Доставчиците на мобилни телефони заляха пазара с нови модели преди дебюта на епълския iPhone на 29 юни.

Най-големият производител, Nokia, представи тези дни три нови хендсета с цел да увеличи преднината си пред конкурентите. Това беше последното от големия брой пускания на мобилни устройства, с които доставчиците се стремят да позиционират своите продукти срещу идващия iPhone на Apple.

Новите модели на Nokia са устройства от среден клас, и по-точно в сегмента до 300 долара, където компанията няма толкова силни позиции, колкото в ниския и високия клас. Макар и подложена на натиск от страна на конкуренцията, Nokia смята, че с новите си продукти ще успее да увеличи своя пазарен дял.

Моделът 6267 идва с подобрени 3G възможности, музика и видео. Специални ключови бутони правят слушането на музика елементарно. Хендсетът разполага с две дигитални камери – 2-мегапикселова със светкавица и друга за видео възпроизвеждане.

Другите два модели – 3500 Classic и 6121 Classic – са подобрения на по-старите и популярни Nokia хендсети.

Миналата седмица Sony Ericsson също представи два нови телефона от серията Walkman – моделите W910 и W960. Анализаторите тълкуват това обявление като опит за противопоставяне на идващия iPhone.

Дългочаканото устройство на Apple е разработено около успешния модел iPod и ще предлага усъвършенствани музикални и видео възможности. iPhone ще се отличава със сензорен екран. Като единствен недостатък наблюдателите посочват високата му цена.

Коментар