Autodesk засилва позициите си в автомобилния дизайн

Софтуерната компания Autodesk обяви споразумение за придобиване на определени активи от Opticore, филиал и 100% собственост на Design Communication, базиран в Гьотеборг, Швеция. Opticore създава софтуер за интерактивни и реалистични 3D визуализации и презентации.

Придобиването подчертава амбицията на Autodesk в областта на технологиите за дизайнери и производители, като им даде възможност да внедрят решения за изработване на завършени дигитални прототипи.

Opticore е лидер в графичния комуникационен софтуер и предоставя модерна технология, която се използва за създаването на достоверни, високо интерактивни и реалистични 3D дигитални визуализации и презентации на продукти. Opticore намалява необходимостта от физически прототипи, като скъсява цикъла на разработване и прави по-ефективна комуникацията между дизайнери, мениджъри и клиенти.

В момента Autodesk планира да продължи да разработва технологията на Opticore и да поддържа клиентите на филиала. Чрез комбинацията от експертните знания и технологии на Autodesk и Opticore, Autodesk ще може да предоставя по-напреднали технологии за визуализации, чрез контрол в реално време върху методите за реалистично изобразяване на осветени обекти с локални и глобални модели на осветеност (Ray Tracing)  и широка база от инженерни познания, посочиха от компанията.

„Придобиването на технологията на Opticore е част от ангажимента на Autodesk да зададе насоката за създаването на дигитални прототипи и предложи завършено решениe, което да обхваща целия производствен сектор", каза Робърт Крос, старши вицепрезидент на Autodesk в областта на производствените решения.

С продуктите на Opticore,  Autodesk ще предложи на пазара завършено решение за визуализации в проектирането и дизайна, което ще даде на автомобилните и продуктови дизайнери авангардния продукт за визуализации, отговарящ най-добре на нуждите им, допълниха от компанията.

„Клиентите и на двете компании ще извлекат ползи от тази сделка", коментира Стефан Халин, председател на Design Communication.

След клиентите на Opticore са основни производители на автомобили, както и големи производствени компании.

Коментар