Дават пет години живот на таблетите

Торстен Хейнс смята, че след пет години таблетите ще са история

Торстен Хейнс смята, че след пет години таблетите няма да са актуални на пазара

Таблетите нямат бъдеще. След пет години никой няма да си спомня за тях, смята шефът на BlackBerry Торстен Хейнс. По неговите думи, хората ще работят на по-големи екрани, но това няма да са таблети. „Сами по себе си, таблетите са лош бизнес модел”, казва Хейнс, цитиран от Блумбърг.

Торстен Хейнс обаче вярва в бъдещето на смартфоните BlackBerry. Той опроверга ширещите се слухове, че канадската компания, ръководена от него, ще спре производството на флагманския модел Z10.

В последните години BlackBerry загуби позиции на пазара на смартфони под натиск от конкуренти като Apple и Samsung, а също така и заради бързото навлизане на таблетите.

Канадският производител се надява да върне популярността на смартфоните с QWERTY клавиатура и на висок интерес към модела Q10.

Торстен Хейнс не изключва възможността компанията да даде лицензи на операционната система BlackBerry 10 на други производители.

Коментари по темата: „Дават пет години живот на таблетите”

добавете коментар...

  1. ivan

    В бързането си да заклейми таблетите дето му изядоха хляба е пропуснал да поясни какво ще е това дето ще ги измести.

  2. 7yjft

    Криптирането на Блекберито не струва пукнат цент от както разни страни из Азия принудиха RIM да ползват сървъри на териториите на съответните страни с цел съдебна принуда за разкриване на кореспонденцията на клиентите им. Примера е доста заразен и беше последван от не една или две страни, а RIM естественно клекнаха понеже не искаха да си загубят пазарите…

  3. Ivan

    Нека си мълчат маниаците на таблети, щото това са хора безделници, които нищо реално и сериозно не работят на тези джаджи освен да се забавляват.

    Не виждам нищо лошо и обезпокоително, че повече няма да са актуални таблетите.
    Много точно казано в предния коментар както вече са ненужни mp3 плейърите същото ще бъде и за таблетите.

  4. Хахо

    Поради начина си на криптиране на информация Берито ще бъде търсено още мнгооого дълго време!

  5. MNSP

    Това са прогнози на отчаян човек, при който усещането за пропуснати възможности ражда нелепи изказвания. Блекбери, или RIM доскоро, бяха смачкани от Епъл, Самсунг и таблетите, както пише и в статията. След пет години как ще е, ей богу, няма човек, който може да предскаже развитието на този динамичен пазар. Ами ако дотогава има холограми, разпознаване на реч – ще отпаднат сегашните технологии за въвеждане на информация, респ. нуждата от клавиатура и таблетът ще стане устройство трепач…

  6. сда

    до “?”
    нещо като nokia за северноамериканския пазар…
    и знам че въпроса ти е риторичен и иронизиращ… но всеки гледа да оцелява някак

    и на мен ми се струва че тези таблети няма да живеят дълго… дефакто само за fece-a стават…. игри – слабо и смешно, работа – никаква… всеки ще го захвърли, като първия си MP3-player…

  7. ?

    А кои бяха тия Блекбери?

  8. БМ

    Да не стане само така, че след 5 г. никой да не си спомня за Блекбери, а да си джиткат с таблетите 😉

Коментар