11 фирми участват в голям ИТ търг за администрацията

Днес в Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) започна разглеждането на документите на участниците в търга за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия за нуждите на ведомството, общинските и областните администрации.
11 фирми ще участват в откритата процедура, сред които: Сиенсис, Специализирани бизнес системи, Контракс, Престиж бизнес, Ай би ес България, Парафлоу комюникейшънс, ЦАПК Прогрес, Атласком, Стемо, Индекс България и Прайм технолоджис, съобщиха от МДДАР.
Процедурата е в две позиции – първата е за доставка на 1200 броя персонални компютри и 100 броя преносими компютри, а втората е за 100 черно-бели лазерни принтера, 50 цветни лазерни принтера, 100 мултифункционални устройства, 20 мултимедийни проектора и 200 непрекъсваеми токозахранващи устройства.
Критериите за оценка на предложенията са по първата позиция са: 40% относителна тежест за техническото предложение, 10% за срок на доставка и 50% за финансовото предложение. По втората позиция техническото предложение има относителна тежест от 30%, срокът за доставка – 10%, а финансовото предложение има относителна тежест от 60%.
Предстои комисията, провеждаща процедурата, да се запознае с документите на всички участници, след което ще бъдат отворени финансовите предложения на допуснатите до този етап на обществената поръчка.

Коментар