Nokia подготвя сериозна реорганизация през 2008 г.

Финландската компания Nokia разкри планове за реорганизация на своята корпоративна структура през следващата година. Целта на гиганта е да се възползва по-добре от новите възможности, предлагани от сближаването на мобилните комуникации с Интернет технологиите, пика siliconvalley.com.

Най-големият производител на мобилни телефони ще бъде разделен на три отдела. Първият ще се занимава с производството на хендсетите на компанията. Отзебът за услуги и софтуер ще предлага потребителски Интернет услуги и продукти за корпоративните клиенти. Третият отдел ще управлява каналите за доставчици на компанията, продажбите и маркетинга.

Nokia очаква с новата организация да управлява по-добре своята гама от устройства, да пуска по-бързо нови продукти на пазара и да увеличи ефикасността на маркетинга.

Сближаването на мобилните комуникации и Интернет индустрията отваря нови възможности за растеж пред компанията, както в бизнеса с устройства, така и в потребителските интернет услуги и корпоративни решения, заявиха от Nokia.

Коментар