ИТ бизнесът е внесъл в бюджета 114 милиона евро

ИТ бизнесът е внесъл в бюджета 114 милиона евро, съобщиха от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Позитивните резултати на българския ИТ бизнес бяха представени пред евродепутати, заместник-министър Нина Радева и официални лица.
“Българската ИТ индустрия е един от най-бързо развиващите се отрасли в икономиката ни. Приходите от данъци от ИТ сферата според проучване на БАИТ от 2005 година са над 2.4% от републиканския бюджет”,  каза Златко Златков, бивш председател на БАИТ и член на Управителния съвет.
От тази година българският парламент е част от Международната парламентарна асоциация за информационни технологии (IPAIT). България ще бъде домакин на шестата конференция на международната асоциация през 2008 година, съобщи Минчо Спасов, вицепрезидентът на българския клон на асоциацията и заместник-председател на парламентарната група на НДСВ.
Ръстът на софтуерното пиратство е паднал за първа година под критичната граница, създавайки по-благоприятна среда за развитие на ИТ бизнеса, стана ясно още на срещата под наслов “Българският ИТ бизнес в Европейския съюз”.

Коментар