Logitech лансира нова линия продукти за преносими компютри

Logitech обяви нови продукти и разширено партньорство с големи европейски търговци, за да улесни покупката на периферни устройства за преносими компютри. Новите аксесоари на компанията включват две поставки Alto, чанти Kinetik, USB хъб с 4 порта Premium и безжичния микрорисийвър Cordless Number Pad. Те допълват досегашните серии от мишки, камери, слушалки и микрофони, колонки за лаптопи, като въвеждат и две нови категории – на чанти и USB хъбове.
Продажбите на преносими компютри застигат тези на персонални десктоп конфигурации, тъй като все повече хора търсят удобството на лаптопите, посочиха от компанията. Проучване, организирано от компанията сред повече от 1000 души, ползващи лаптопи, установява 4 типа потребители: хора, които използват преносимите си компютри навсякъде вкъщи; млади професионалисти и студенти, които имат нужда от лаптоп вкъщи и в града; технологични ентусиасти, които не се отделят от лаптопите си; и професионалисти, на които им е нужна мобилност.
Групирайки продуктите по тези клиентски профили, Logitechсе опитва заедно с  търговците да улесни потребителите при намиране на търсените от тях аксесоари.
„Въпреки че лаптопите са създадени за мобилност на професионалистите, днес все по-широк кръг от хора ги предпочитат пред десктоп конфигурациите”, каза Чарлз Сейбър, маркетинг директор на отдела за лаптоп решения на Logitech. „Дните, в които се мислеше, че има само един тип потребители на лаптопи, са отминали. Вече всеки отделен потребител има специфични нужди и заслужава да пазарува по начин, който отговаря на нуждите му”, допълни той.
Към семейството поставки за лаптопи Logitech Alto сега се присъединяват новите модели Alto Connect и Alto Express. Оригиналният Alto беше представен миналата година. Поставките създадат комфорт при работа с лаптопа, като повдигат екрана за оптимално удобство, и освен това способстват за охлаждането.
Чантите за преносими компютри Logitech Kinetik 15.4 Backpack и Kinetik 15.4 Briefcase предпазват от евентуална повреда компютъра, като в същото време задната им част е съобразена с извивките на гръбнака. Уникалният им дизайн предлага добре организирани преградки за всякакъв тип устройства. Направени са от леки устойчиви материали за дълготрайно използване.
USB хъбът Logitech Premium е с четири порта и предлага високоскоростен трансфер на данни (480 Мbps), както и светлинни индикатори за всеки порт. Друг аксесоар, Logitech Cordless Number Pad има удобни клавиши за бърз достъп, които улесняват въвеждането на данни в Microsoft Excel, калкулатора и Internet Explorer. Микрорисийвърът използва 2.4 GHz безжична връзка и оперира чрез натискане на цифровия пад.
Новите продукти ще излязат последователно на пазарите в САЩ и Европа.

Коментар