ИТ форум дискутира решения на Oracle и партньори за финансовия сектор

Oracle България, i-Flex Solutions и Sirma Business Consulting представиха в хотел „Шератон” технологичните решения за финансовия сектор на водещата компания за бизнес софтуер в света Oracle и нейни партньори. Форумът, под надслов „Решения за банките за регулаторна съобразност”, предложи на участниците последните високотехнологични решения в тази насока, разработени и успешно внедрявани в световен мащаб от лидерите в ИТ бранша – Oracle и i-Flex.
Подобряване на бизнес-процесите, вземането на решения и оптимизиране на оперативната дейност във финансовия и банков сектор с помоща на информационните технологии на Oracle и i-Flex бяха част от дискутираните теми на форума.
Достъп до информация, критична за бизнеса, висока ефективност и минимизиране на рисковите експозиции – това са някои от предизвикателствата, пред които финансовите институции се изправят днес.  
Даниела Миланова, Старши консултант “Продажби” в Oracle България, подчерта: “Нарастващият комплексен риск и нуждите от осигуряване на среда, съобразена с регулаторните изисквания, налагат на финансовите служители и управляващите да реализират решенията си на база информация в реално време, обхващаща наличните данни в цялата финансова институция. Oracle Business Intelligence е утвърдено решение за предоставяне на консолидирана информация, извлечена от хетерогенни източници, и предоставяна на правилния потребител в точното време. От друга страна, решенията на Oracle за управление на риска и регулаторната съобразност предоставят на изпълняващите регулаторните политики и отговорници по информационния риск във финансовата институция пълен поглед върху политиките на управление и процедурите на работа, а също така и ясен, цялостен контрол на дейността на институцията съобразно тези политики.
Г-н Емилиян Цветков, Главен бизнес аналитик в Sirma Business Consulting, представи на аудиторията възможностите на Oracle Business Intelligence в интеграция с Flexcube UBS за осигуряване на оперативната и управленска отчетност на финансовите институции.
„Разчитайки на своя високо квалифициран и опитен персонал, Sirma Business Consulting има амбицията да бъде водещ доставчик на услуги по анализ, дизайн, внедряване и интегриране на Oracle и i-flex продукти и системи на европейския финансов пазар”, посочи Велко Тодоров, Изпълнителен директор на Sirma Business Consulting.
Експерти, клиенти и партньори на Oracle се запознаха с регулаторните изисквания на споразумението Базел II и решенията, които Oracle представя за ефективно управление на рискове в банковия сектор.
От тази година българските банки започнаха да прилагат капиталови изисквания на Европейския съюз, произтичащи от Базел ІІ. Oracle предлага ефективни решения за финансовата индустрия, тъй като всички продукти на компанията покриват изцяло международните стандарти, включително Базел ІІ и Sarbanes-Oxley, който изисква архивиране на комуникацията и създаване на прозрачни и с възможности за одит системи за записване на транзакциите и договорите, както и цялостен контрол на потока на финансова информация. Внедряването на приложенията на Oracle във финансовия сектор подобрява корпоративното управление, сигурността и отчетността, съобразно най-добрите световни бизнес-практики.
Oracle предлага цялостни и интегрирани пакети от продукти за бизнес анализ, управление на идентичността, управление на бизнес процеси и съдържание, чиито възможности бяха представени на форума. Акцентът бе поставен върху Oracle Business Intelligence Suite Enterprise Edition, който позволява на организациите да извличат необходимата бизнес информация от съществуващите си приложения и източници на данни и да ги разпространят до всяко ниво в организацията с цел да оптимизират бизнес процесите, вземането на решения и оперативната дейност.

Коментар