Български софтуерни фирми участват в световен конкурс

Мелън Технолъджис, Тонеган и Телерик участват в международен конкурс за приложение, разработено върху платформа на Майкрософт. Победителите ще бъдат обявени по време на Световната партньорска конференция на Майкрософт, която се провежда от 10 до 12 юли в Денвър, Колорадо, съобщиха от българския офис на компанията.
Конференцията предоставя на партньорската общност на Майкрософт достъп до ключови бизнес и маркетингови стратегии, информация за специфични и иновативни решения, създадени, за да помагат на партньорите да са конкурентни на пазара.
Освен информацията за най-новите технологии и услуги и как да реализират успешни маркетингови кампании и продажби, конференцията е място за споделяне на опит със специалистите от Майкрософт. Освен Мелън Технолъджис, Тонеган и Телерик, които участват в конкурса, сред посетителите на конференцията има представители на още 8 български фирми.
Признание в престижното състезание получават регистрирани, сертифицирани и златни партньори, създали решения, които най-добре отговарят на изискванията на клиентите. Повече от 1800 партньори от цял свят са се регистрирали за участие в конкурса.
Българските участници в състезанието имат сериозни успехи, които да споделят с колегите си от цял свят.
Мелън Технолъджис  разработва уеб приложения върху Майкрософт платформа. Екипът й се състои от около 60 специалисти в две направления – уеб програмиране и графичен дизайн.
Тонеган се занимава основно с проектиране, разработка, внедряване и поддръжка на системи за управление на бизнеса. В процеса са ангажирани над 50 специалисти в различни области специалисти. При разработка на новата платформа продукти на Тонеган, а именно Система за Управление на Бизнеса (СУБ) “Тонеган”, са използвани съвременни решения от Майкрософт за развой. Архитектурата на системата е трислойна (DB Server, Application Server, Clients), използваната система за управление на базите данни е MSSQL, а операционните системи, необходими за работа на системите, са версиите на Windows след ХР.
Телерик е динамична компания, която за 5 години успя да се утвърди като един от световните лидери в разработката на интерфейсни компоненти за платформата Microsoft .NET. В момента екипът й наброява малко над 100 души разработчици, QA, специалисти по обслужване на клиенти, мениджъри по продажби и маркетинг, дизайнери, експерти по User Experience и т.н. Продуктите й покриват широк спектър майкрософтски технологии за Windows и уебпрограмиране, включително най-новите платформи ASP.NET AJAX, Silverlight WPF.
На събитието в Денвър ще присъстват повече от 10 000 партньори, световно признати експерти, изложители, ръководители на Майкрософт (сред които и Стив Балмър) и други посетители.

Коментар