LumiTab – първи таблет с вграден проектор

LumiTab предлага функционалност и на проектор, което ще е от полза на деловите потребители

LumiTab предлага функционалност и на проектор, което ще е от полза на деловите потребители

Таблетите неусетно се превърнаха в масов продукт. Мнозина обаче смятат, че тези мобилни устройства имат ограничена употреба, предимно за забавление и преглеждане на съдържание. Едно ново устройство предлага разширена функционалност, която несъмнено ще е от полза на деловите потребители.

Компанията Promate е разработила първия в света таблет с вграден проектор. Моделът LumiTab има 7-инчов екран с резолюция 1024×600 пиксела, но може да проектира изображение с диагонал 100 инча и резолюция 854х480 пиксела, превръщайки се в удобен инструмент за презентации.

Извън тази уникална функция, LumiTab е обикновен таблет, съдейки по неговите технически характеристики. Моделът използва двуядрен процесор от Texas Instruments с тактова честота 1,5 GHz, има 1 GB оперативна памет и 16 GB вградена флаш памет.

Устройството разполага с безжични модули Wi-Fi и Bluetooth 4.0, слот за карти памет microSD, един USB порт и един miniUSB. Както повечето съвременни таблети, LumiTab има предна и задна камера, като едната е предназначена за снимки и видео, а другата – за онлайн общуване.

LumiTab работи под управление на операционна система Android 4.2 Jelly Bean. Цената и датата за излизане на пазара не се съобщават от производителя.

Коментар