Класация определи Солитрон за най-голяма ИКТ компания у нас

Солитрон Груп е №1 ИКТ компания и най-голям ИКТ дистрибутор в страната, според новата класация ИКТ Топ 100 на Computerworld България, похвалиха се от компанията.
Групата има 16-годишна история и е най-голям вносител в България на маркови преносими компютри, монитори, мрежово оборудване, непрекъсваеми токозахранвания, а също така ключов доставчик на сървъри, принтери и първокласни компютърни компоненти.
Продуктите на компанията са достъпни чрез партньорска мрежа в цялата страна, както и на територията на бивша Югославия.
Оглавяването на класацията за най-голяма ИКТ компания в България логично дойде в резултат от целенасочена търговска политика с ясна визия за развитието на бизнеса в дългосрочен план, коментира Петър Иванов, управител на Солитрон.
Мениджмънтът на компанията определя фокуса като ключово условие за успех. Преди 14 години единствено Солитрон пое риска да работи като чист дистрибутор на хардуер, без директни продажби на крайни клиенти, припомниха от компанията.
През 2005 г. Солитрон приложи на практика строго клиентски ориентиран модел на търговска работа, създавайки 3 специализирани екипа:
                      акаунт мениджъри, които се грижат персонално за бизнеса със значимите партньори;
                      продуктови мениджъри, които управляват в стратегически план портфейл от една или няколко марки;
                      технически консултанти (presalesexperts), които оказват експертна подкрепа на колеги и дилъри в избор на подходящо техническо решение или преодоляване на специфични проблеми.
До 2010 г. Солитрон Груп планира да запази лидерска позиция в България и да навлезе активно на пазарите в съседни страни на Балканския полуостров. За целта през тази година започва изграждане на дистрибуторски комплекс в София, който ще обслужва операциите в страната и региона.

Коментар