М-Тел пуска услуга за плащане на паркинг с SMS

От 2 юли клиентите на М-Тел вече ще могат да заплащат и със SMS паркирането в синята зона в София. Системата е разработена заедно със Столична община и е алтернатива на досегашните хартиени талони.
Първите зони, в които може да се заплаща паркинг през мобилния телефон, са районите около пл. „Александър Невски”, при Парламента, пл. „Александър Батенберг”, бул. „Македония” (от пл. „Македония” до Руски паметник), ул. „Оборище” и др.
За да плати паркинга със SMS, водачът трябва да изпрати от мобилния си телефон съобщение с регистрационния номер на автомобила на кратък номер 1302. Цената на съобщението е според тарифния план. Системата връща обратен SMS с потвърждение за приетата заявка.
Цената за час престой е 1 лв. Сметката за паркинг се добавя към сметката за мобилен телефон.
Няколко минути преди изтичане на времето системата изпраща безплатно съобщение с напомняне. Така шофьорът може при нужда да пусне ново съобщение за още един час, без да се налага да се връща до колата и да попълва нов талон.
Служителите на „Паркинги и гаражи” вече са оборудвани със специални четящи устройства, които имат директна връзка с отчитащата система. След въвеждане на регистрационния номер, контрольорите веднага ще получават обратна информация за платеното време за престой.

Коментар