D-Link се нареди сред най-успешните 100 ИТ компании в света

D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и средния бизнес, както и за крайни потребители, обяви, че е класирана сред 100-те най-успешни компании в ИТ бранша за 2007 година от популярното издание BusinessWeek.
Включването в авторитетната класация TOP 100 се определя според редица строги критерии, сред които и изискване за приходите на компанията – те трябва да са над 300 милиона долара. При класификацията компаниите са разделени, според спецификата на дейността си, на 8 сектора, част от които са софтуер, компютри, периферия и др.
В класацията не влизат компании, чиято пазарна стойност е паднала със 75 или повече процента или такива, които отчитат спад в продажбите. Анализаторите придават голямо значение и на способността на съответната корпорация да се позиционира в нови сегменти на ИТ пазара.
“Фактът, че D-Link е включен в BusinessWeek Тop 100 на ИТ компаниите е огромен успех за нас”, коментира Кевин Уен, президент на D-Link Европа. “Мястото ни в класацията е показателно за изключителния прогрес, който отбелязахме при разработката и предлагането на решения за корпоративния сектор”, допълни той.
D-Link има 20 офиса в Европа, като централата е в Лондон. Регионът е от стратегическо значение за компанията и осигурява една трета от световните й проходи.

Коментар