Математик от Пазарджик стана “учител на юни”

Димитър Филипов, преподавател по математика и информационни технологии в ОУ "Проф. Иван Батаклиев" в гр. Пазарджик, е учител на месец юни на портала “Мрежа на учителите-новатори (www.teacher.bg)
Журито единодушно определи Филипов за учителя с най-много принос за развитие на Мрежата на учителите новатори за изтеклия месец. За периода Филипов е качил на сайта 19 електронни урока по математика, които неговите колеги свободно могат да ползват в образователния процес в класните стаи.
В състава на журито влизат Теодора Върбанова – мениджър образователни програми в Майкрософт България, Тодор Георгиев – управител на Teacher BG, Живко Георгиев, – мениджър на Kabinata.com, Теодора Борисова – директор на центъра за компютърно обучение на БСК, Георги Гичев – управител на Брайнуер ООД и Снежанка Георгиева – учител-новатор.
Учителят на месец юни получава награди от Майкрософт България – пакета Microsoft Presenter 3000, сертифициран за Windows Vista, учебен софтуер Learning Essentials for Microsoft Office и много литература, която да използва при подготовката на уроците си. От Kabinata.com предоставят три-месечен онлайн курс по английски език и пакет български софтуер от Брайнуер ООД.
Всеки месец от Мрежа на учителите-новатори ще бъде излъчван по един български учител, който има най-голям принос за развитието на портала, както и към цялата образователна общност.
Мрежата на учителите-новатори се реализира с подкрепата на Майкрософт България в рамките на инициативата "Партньори в познанието", насочена към подпомагане на училищата в България.

Коментар