Nokia призна, че мисли за таблети

Nokia следи внимателно ситуацията на пазара за таблети

Nokia следи внимателно ситуацията на пазара за таблети и планира да навлезе на него

Nokia е силно заинтересована от бизнеса с таблети. Това стана ясно от изявление на вицепрезидента на подразделението Nokia Smart Devices Джо Харлоу при представянето на смартфона Lumia 925. По думите на топ мениджъра, Nokia следи внимателно развитието на ситуацията в сегмента, но все още няма готовност да обяви таблет.

По данни на Gartner за първото тримесечие, Nokia е вторият по големина доставчик на смартфони в света. Компанията не участва на пазара за таблети, но слухове за влизането й в този сегмент текат отдавна.

През септември  миналата година Стивън Елоп заяви, че подобен ход е възможен. По-късно се появиха информации, че Nokia обсъжда планове за създаване на таблет с Microsoft, Qualcomm и Compal Electronics и дори възнамерява да пусне първата партида подобни устройства в началото на 2013 г.

През февруари 2013 г. в интервю за австралийския Financial Review шефът на Nokia Стивън Елоп отново намекна за възможно пускане на собствен таблет. Елоп не уточни с каква операционна система ще работи устройството, но вероятно компанията ще отдаде предпочитание на Microsoft.

Коментар