Nokia Siemens Networks печели големи сделки в Индия

Nokia Siemens Networks спечели договор за $900 милиона с най-големия индийски мобилен оператор Bharti Airtel. Сделката предвижда разширение на комуникационната мрежа на оператора, съобщи siliconvaley.com.
Според двугодишния договор, Nokia Siemens Networks ще инсталира 1.8 милиона порта и ще създаде услуга за предплатена карта за международни обаждания. Това ще помогне на индийската компания да прибави още 4.5 милиона нови потребители.
Bharti Airtel се намира в етап на масивна експанзия и интеграция на своите мобилни и стационарни мрежи, за да увеличи значително капацитета на доставяне на услуги. Nokia Siemens ще помогне на програмите за експанзия на Bharti Airtel в осем от 23-те зони за услуги на територията на страната.
За миналата година Индия е сочена за най-бързо растящия развиващ се мобилен пазар в света, прибавяйки по 6 милиона нови свързвания всеки месец. През май Nokia Siemens спечели друг подобен договор на стойност от $500 милиона с водещата индийска мобилна компания Idea Cellular.
В началото на тази седмица от Nokia Siemens заявиха, че ще инвестират $100 милиона за построяването на фабрика за производство на безжично мрежово оборудване, която ще се намира в южноиндийския щат Тамил Наду. Компанията също така ще разшири своя изследователски център в град Бангалур.

Коментар