Форум „Кариера с кауза” събира неправителствени организации

forum-insНад 30 организации от неправителствения сектор ще вземат участие в първия по рода си форум-изложение „Кариера с кауза”. На 18 май от 10:00 до 17:00 ч. в двора на Софийски университет „Св. Климент Охридски” представители на социално ангажирани организации от страната ще запознаят посетителите с възможностите за стаж, доброволчество и професионална реализация в сектора. Официално началото ще бъде дадено от кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова в 11:00 ч.

Форумът „Кариера с кауза” се организира от Сдружение „Ре-Акт” и за първи път у нас ще представи възможностите за кариерно реализиране в неправителствения сектор. В рамките на един ден над 30 неправителствени организации с различни сфери на дейност ще представят на търсещите работа свободни позиции и изисквания за работа в бързо развиващия се граждански сектор. Сред тях ще има представители на организации, занимаващи се със социална политика, екология, подпомагане и развитие на гражданско общество, човешки права, култура и туризъм, човешки ресурси и благотворителност. Пълен списък и представяне на участниците в изложението са достъпни във Фейсбук страницата на събитието „Кариера с кауза”.

Изложението е част от проект „Практически форуми за професионална реализация” на Сдружение „Ре-Акт”, финансиран по „Национална програма за младежта” на Национален център „Европейски младежки програми и инициативи”, и цели  намаляване на младежката безработица в Западна България. В рамките на този проект сдружението вече проведе 4 безплатни обучения за кариерно развитие в градовете Кюстендил, Благоевград, Перник и София. Над 100 младежи на възраст между 15 и 29 г. посетиха лекциите, на които водещи специалисти в сферата на професионалната реализация ги запознаха с тънкостите в търсенето на работа. Сред основните теми бяха подготовка на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю, канали за търсене на работа  и правни особености при подписването на трудов договор. Последното обучение предстои във Враца на 7-ми юни.