Google обединява три облачни услуги

Потребителите на Google Drive, Gmail и Google+ Photos вече ще имат на разположение 15 GB безплатно пространство за съхранение

Потребителите на Google Drive, Gmail и Google+ Photos вече ще имат на разположение 15 GB безплатно пространство за съхранение

Google съобщи, че обединява услугите си Drive, Gmail и Google+ Photos, така че да работят с едно облачно хранилище. Всеки потребител на трите услуги ще получи общо 15 гигабайта безплатно пространство за съхранение на файлове, имейли и снимки.

Досега Google Drive предлагаше безплатно 5 GB, а пощенската услуга Gmail – 10 гигабайта. С обединението, потребителите ще могат да разпределят по свое усмотрение пространството за съхранение.

В допълнение, Google предлага възможност за увеличаване на капацитета до 100 GB срещу такса от 5 долара на месец и до 200 GB за 10 долара.

Google въвежда подобрения и за потребителите на Google Apps. За тях са достъпни 30 гигабайта безплатно пространство и възможност за съхраняване на снимки с размер, по-голям от 2048 пиксела.

Новите възможности ще станат достъпни за всички потребители на Google в близките седмици, съобщава блогът на компанията.

Коментари по темата: „Google обединява три облачни услуги”

добавете коментар...

  1. jor

    Моля, оправете – не е 15 терабайта, а 15 гигабайта 😉 както и по-долу

Коментар