Сделка между LG и Google ще наводни пазара с YouTube телефони

  
Интернет гигантът Google сключи сделка с корейския производител на хендсети LG с цел да включи услугите на видеосайта YouTube в мобилна платформа. LG ще пусне нови серии телефони с YouTube услуги, с променен потребителски интерфейс, който да помогне на потребителите да качват свои клипчета в сайта за видео споделяне.

От производителя на хендсети уточниха, че YouTube телефоните ще бъдат достъпни на световния пазар преди края на тази година.

Новата сделка следва по-ранно споразумение между Google и LG, според което корейската компания ще продава телефони с преинсталирани услуги на търсачката, включително Google Maps, Blogger и Gmail. Освен това телефоните трябва да имат и бутон за незабавен достъп до Google search.

LG възнамерява да произведе поне 10 модела телефони, които предлагат услугите на най-голямата търсеща машина в интернет.

През последните месеци Google упорито прави опити да се възползва от мобилната платформа, подписвайки договори с множество оператори за предлагане на мобилни версии на своите най-популярни услуги. В списъка с оператори фигурират и гигантите China Mobile и Vodafone.

Коментар