Избраха доставчик на 1300 компютъра за МДДАР

Четири фирми бяха допуснати за участие по първия лот на обществената поръчка за доставка на компютърни системи, периферна техника и мултимедия за нуждите на МДААР, общинските и областните администрации.
Вчера, 4 юли, бяха отворени ценовите оферти на “Сиенсис” АД, “Контракс” ООД, “Ай Би Ес България” ЕООД, и “Стемо” ООД по позицията за доставка на 1200 броя персонални компютри и 100 броя преносими компютри, съобщиха от МДААР.
Финалното класиране по критериите цена, техническо съответствие и срок за изпълнение определи на първо място "Ай Би Ес България" ЕООД с оферта от 1 026 000 лв. без ДДС.
По втория лот, за доставка на периферни устройства, не е допуснат нито един кандидат, поради несъответствия на представената документация с изискванията на конкурса. Процедурата по тази позиция се прекратява и ще бъде обявен нов конкурс.
Вчера се проведе и вторият етап от процедурата на МДААР за доставка, изграждане и въвеждане в експлоатация на централизирана система за управление и наблюдение на ИТ ресурсите на Интеграционната система на електронното правителство (ИСЕП). До отварянето на ценовите предложения беше допуснат един кандидат – „Сиенсис" АД. Предложената от фирмата цена е 998 998 лв. без ДДС.
Другият кандидат – „Глобал консултинг" ЕООД – не беше допуснат, тъй като комисията констатира, че представената документация не отговаря на предварително обявените изисквания, уточниха от МДААР.

Коментар