Наш отбор в уникално състезание по математика

Най-талантливите юноши-математици от 125-то СОУ заминават на 11-тия световен Турнир на градовете “По Льонг Кук” от 14 до 18 юли в Хонконг. Там те ще премерят сили с над 40 отбора от цял свят, съобщиха от спонсора на единия от българските екипи – компанията Prestigio, производител на мобилни компютри, LCD монитори и устройства за съхранение на данни.

България ще бъде представена с 4 градски отбора. Конкурсът по принцип допуска участие на до 3 отбора от държава, но поради доброто представяне на нашите младежи в предишните издания на състезанието, организаторите са предвидили специална квота за нас с един екип в повече.
Има и възрастово ограничение в конкурса – съгласно правилата, състезателите трябва да са родени след 1 септември 1993 г.
Prestigio подкрепя отбора на столичното 125-то училище, който вече е доказал своята сила. През 2006 г. тимът печели 3-то място в индивидуалното класиране и 4-то в отборното.
За 2007 г. в екипа влизат Антон Пенов, Димитър Каменов, Филип Стоименов и Константин Милчев, водени от треньорите Добри Данков и Димитър Димитров, който е и научен ръководител на отбора.
Водачите на тима са оптимисти и за тазгодишното участие.
“Отборът е в много добра форма, момчетата постигат отлични резултати в решаването на задачи от минали издания на турнира. Най-важно, разбира се, е всички да бъдат в оптимална кондиция в момента на състезанието. Работим най-вече върху това,” споделя Добри Данков.
От Prestigio съобщават, че са предвидили допълнителни награди за най-успешните състезатели.

Коментар