НЕТ ИС САТ спечели търг за доставка на интернет услуги на НАП

Компанията НЕТ ИС САТ спечели завършилия наскоро търг на Националната агенция за приходите за предоставяне на телекомуникационни услуги. Обществената поръчка предвижда наемане, свързване, конфигуриране и поддръжка на виртуална частна мрежа по протокол Ethernet в административни сгради на НАП в София.
За реализация на проекта ще бъде осигурена оптична свързаност през МАН инфраструктура. Виртуалните частни мрежи ще свържат физически отдалечени офиси в една локална мрежа.
Офертата на НЕТ ИС САТ е предпочетена пред тези на Спектър Нет, БТК, Евроком кабел и Лирекс Нет, съобщиха от компанията. При оценяването на офертите с най-голяма тежест е било осигуряването на гарантираност на услугата – 35%. Цената е формирала 25% от финалната оценка, а сроковете на изпълнение – 20%.
НЕТ ИС САТ сключи договор с НАП за изпълнение на поръчката на 22 юни, като периодът на съвместна работа е 36 месеца. Националната агенция за приходите не е единствената държавна институция, която ще ползва телекомуникационни услуги от НЕТ ИС САТ. Нейни клиенти са големи висши учебни заведения, ведомства и институти, посочиха от компанията.
НЕТ ИС САТ е част от ВМ Финанс груп, със 100% българска собственост и над 80 служители.

Коментар