Нови продукти взеха сертификат за 802.11n

Маршрутизатори на компанията Netgear получиха Wi-Fi сертификат, че отговарят на безжичния стандарт от следващо поколение 802.11n draft 2.0, съобщиха от компанията.
Моделите RangeMax NEXT (WNR834B) и RangeMax NEXT Gigabit Edition (WNR854T) са преминали успешно всички тестове за работа с различни безжични устройства, за най-нови технологии за сигурност, както и за съвместимост с предишните поколения Wi-Fi оборудване.
Линията продукти RangeMax NEXT Wireless-N ще даде на потребителите по-голям обхват на връзката при много високи скорости за приложения от следващото поколение – пренос на мултимедийни файлове, онлайн игри, VoIP телефония и др.
Сертификатът, издаден от Wi-Fi Alliance, потвърждава намерението на Netgear да осигури пълна съвместимост на своите продукти с Wi-Fi сертифицирани устройства от други производители, посочиха от компанията.
Всички RangeMax NEXT 802.11n Draft 1.0 продукти позволяват надграждане на фърмуера до спецификацията IEEE Draft 2.0. Потребителите могат да обновят фърмуера от официалния сайт на Netgear.
В момента и всички останали Wireless-N продукти на компанията преминават същите тестове и съвсем скоро ще бъдат на пазара с новото лого Wi-Fi Certified, уточниха от Netgear. Устройствата на компанията се дистрибутират у нас единствено от Солитрон.
Програмата Wi-Fi Certified за стандарта 802.11n draft 2.0 стартира на 25 юни тази година, за да установи съвместимост между устройства на различни производители и да се осигури възможност те да работят едно с друго. Сертифицирането се възприема като катализатор на бързото навлизане на Wi-Fi продукти в домакинства, офиси и обществени места.
Доклад, публикуван през май 2007 г. от Dell’Oro Group, съобщава, че продажбите на Wireless-N продукти в света са надхвърлили $150 милиона от появата си на пазара през 2006 г. Глобалното възприемане на технологията 802.11n ще продължи да се увеличава, особено след като Wi-Fi Alliance маркира продуктите със своето клеймо за високо качество така, че да се разпознават от потребителите, посочват анализаторите от Dell’Oro.

Коментар