NEC LaVie L – лаптоп с новия процесор Haswell

NEC La Vie L е един от първите ноутбуци, базирани на новия четириядрен процесор Intel Haswell

NEC La Vie L е един от първите ноутбуци, базирани на новия четириядрен процесор Intel Haswell

Японската компания NEC подготвя за пазара един от първите лаптопи с процесор Core от четвърто поколение, известен като Haswell. Чипът на Intel се очаква да дебютира на изложението Computex в тайванската столица Тайпе, което започва на 3 юни. NEC изпреварва премиерата и вече има готовност да пусне на пазара лаптоп с Haswell.

LaVie L идва с 15,6-инчов IPS екран с Full HD резолюция 1920×1080 пиксела, оперативна памет 8 GB и хибриден твърд диск 1 TB с буферен SSD 32 GB. Лаптопът ще се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 8 и офис пакет Microsoft Office Home или Business.

LaVie L се възползва максимално от сензорните възможности за управление, поддържани от Windows 8. Ноутбукът на NEC ще се предлага в няколко конфигурации, като най-класната от тях ще струва 2000 долара.

NEC LaVie L идва с операционна система Windows 8, офис пакет и сензорно управление

NEC LaVie L идва с операционна система Windows 8, офис пакет и сензорно управление

Процесорът Haswell се очаква да удължи значително времето за автономна работа на лаптопите и да повиши графичната им производителност. Новото графично ядро Iris осигурява друкратно ускоряване на 3D обработките, в сравнение с чиповете от 3-то поколение Intel Core Ivy Bridge, които се използват в ултрабуци и високопроизводителни ноутбуци.

Първите Haswell процесори ще бъдат четириядрени, за използване в ноутбуци от висок клас. Новото семейство ще включва и енергийноефективни чипове за вграждане в портативни устройства с висока производителност.

Коментар