D-Link пуска първия в индустрията безжичен принт сървър за свързване на многофункционални принтери в мрежа

07-06-2006 – АСК реклама и ПР обслужване
D-Link пуска първия в индустрията безжичен принт сървър за свързване на многофункционални принтери в мрежа
D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за бизнеса и домашните потребители, обяви пускането на мощен безжичен принт сървър, който свързва мултифункционални принтери в мрежа и предлага съвместимост с повече от 100 различни модела устройства.
Новият многофункционален принт сървър (D-Link DPR-1260) e идеалното решение за принтиране в мрежа за домашни офиси, училища и компании, чиято дейност изисква мрежово принтиране. Потребителите просто свързват USB принтер към един от четирите USB порта и пускат автоматичния помощник за конфигуриране, за да принтират и сканират в рамките на безжичната мрежа. D-Link DPR-1260 може да се използва и за осигуряване на безжична свързаност към всяко Ethernet устройство, като компютър, лаптоп и др.
“Крайните потребители и малкият бизнес вече не искат да рискуват споделяне на мрежовите ресурси през компютър – каза Олег Стоянов, технически конкултант в D-Link България. – Нашият многофункционален принт сървър е първият по рода си, който безпроблемно свързва принтери и други ресурси директно към мрежата за осигуряване на незабавен достъп на всеки оторизиран потребител.”
Когато се свързват различни устройства към мрежата, помощникът за бърза инсталация (Quick Installation Wizard), включен към D-Link DPR-1260, върши цялата работа по инсталацията на принт сървъра и конфигурирането на свързаните принтери. Множеството портове дават на потребителите възможността да добавят стандартни и многофункционални принтери към мрежата. Базиран на технологията IEEE 802.11g Wi-Fi, принт сървърът осигурява подобрена безжична производителност, като намалява времето, необходино за изпращане на принтерски задачи към принт сървъра.
Тестван с повече от 100 различни модела принтери, D-Link DPR-1260 гарантира отлична съвместимост. Като използва уеб-базиран интерфейс, всеки потребител в мрежата може лесно да сканира документи и снимки директно в компютъра си. Принт сървърът е съвместим с богата гама от USB многофункционални принтери, както и с USB 1.1/1.0 принтери.
Ethernet портът на D-Link DPR-1260 може да се използва като безжичен мост, който осигурява свързаност на всяко Ethernet устройство към безжичната мрежа. D-Link DPR-1260 също поддържа Microsoft© Windows Connect Now (WCN) за подобрена безжична сигурност.
Новият безжичен многофункционален принт сървър ще бъде достъпен на пазара по-късно този месец чрез оторизираните риселъри на D-Link. Ориентировъчната му цена е 120 евро без ДДС.
Създадена през 1986 г., D-Link (http://www.dlink.com) е световен лидер и утвърден разработчик и производител на мрежови, безжични, широколентови и цифрови продукти, както и на устройства за пренос на глас и данни. Тези продукти са в основата на най-добрите решения за цифровия дом, малкия и домашния офис, малкия и среден бизнес, корпоративния и телекомуникационния сектор.

Коментар