Изпълнителният директор на БАИТ получи награда от DigitalEurope

Recognition Awards - insИзпълнителният директор на БАИТ – Весела Калъчева, получи наградата на европейската ИТ асоциация DIGITALEUROPE за проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012”.

На годишната среща на DIGITALEUROPE – Annual Summit 2013, проведена на 15 и 16 май 2013 г. в Брюксел, европейската ИТ асоциация за пръв път връчи Recognition Awards 2013. Наградите бяха общо три и отличиха постижения в следните направления:

Първата награда се връчи за изключително успешния проект „Европейска седмица на е-уменията 2012”, реализиран от DIGITALEUROPE и European Schoolnet едновременно във всички страни – членки на ЕС. БАИТ осъществи проекта в България.

Отличавайки Весела Калъчева, Европейската ИТ асоциация DIGITALEUROPE е направила избора си на база на постигнати най-високи резултати сред общо 23 национални ИТ асоциации, участвали в проекта.

Това е второто голямо признание за БАИТ във връзка с успешното реализиране на проекта „Европейска седмица на е-уменията 2012”, след високата оценка дадена от вицепрезидента на ЕК Антонио Таджни в писмо, изпратено на 25.07.2012 г., до председателя на УС Теодор Захов.

Весела Калъчева още веднъж изказва своята голяма благодарност на стейкхолдерите по проекта, които допринесоха за успеха му, а именно: на членове на БАИТ – Майкрософт България; Сентио, Ай Си Ти Медия, Интерконсулт България, Мусала Софт и Сиела Норма, също на Представителството на ЕК в България, МТИТС, Националния център за безопасен интернет, Форум Ключ,  Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” на Столична община, Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски, Кариерния център на УНСС, катедра „Информатика” на МГУ, Фондация “Работилница за граждански инициативи”, Агенция „Ноема” и в. Капитал.

С другите две награди бяха отличени Давид Скудери, Самсунг Електроникс Европа и Арно Брюне, Сони за значим принос в дейността на работните групи на DIGITALEUROPE по пазарна регулация, авторски права, интелектуална собственост, правата на потребителите, облачни технологии, защита на данни. В тези работни групи се обсъждат европейските политики и директиви в посочените направления и се правят предложения за промени, съобразно потребностите на ИКТ бранша.