Албанци атакуват сайта на белгийската полиция

 
Белгийски престъпник от албански произход стана причина хакери от клана "Albanian Security Clan" да атакуват сайта на федералната полиция. Въпросният Мурат Каплан, известен като "Краля на бягствата", излежава присъда в белгийски затвор, съобщи сайтът zatar.com.

 
Каплан е обвинен в многобройни престъпления и не за пръви път е зад решетките. През 1993 година той избяга от затвора Sint Gillis, като взе четирима охранители за заложници. Но след три дни отново се озова в своя втори дом.

 
Все пак, вероятно за добро поведение, през 2003 година Каплан е освободен с 4 години предсрочно. Още на следващата година обаче престъпникът се замесва в кражба на компакт дискове, а през 2005-та е арестуван отново за кражба от магазин.
 
Под честна дума, през юли 2006 г. Каплан излиза за малко от затвора, но решава да не се върне. Много скоро е заловен и оттогава досега е под стража.
 
Приятелите на Каплан от албанската банда хакери са успели на 4 юли т.г. да изтрият информацията от сайта на федералната полиция и да оставят съобщение, че скоро ще освободят Мурат в името на справедливостта. Не липсва и хумор в тяхното послание – съобщението е придружено с музика от документален филм за работата на полицията в САЩ.

Коментар