Dell пуска Linux системи и извън САЩ

 
Настъплението на Dell на пазара с Linux системи ще продължи и извън пределите на САЩ. Това става ясно от изявление на висш мениджър от компанията в сайта direct2dell.com.

 
Подробности за плановете на компютърния гигант ще станат известни по-късно тази година. Но отсега е ясно, че Dell ще атакува с Linux системи малкия и среден бизнес, като става въпрос за сървърни и десктоп решения.

 
Към момента компанията предлага няколко модела десктоп компютри и лаптопи с предварително инсталирана операционна система Ubuntu, вместо с Windows, насочени преди всичко към домашните потребители.

 
Според запознати с делата на Dell, компанията ще обяви продажбите на Linux системи на пазарите извън САЩ по време на конференцията LinuxWorld, която ще се състои от 6 до 9 август в Сан-Франциско, предполага desktoplinux.com. Реч по темата ще държи техническият директор на корпорацията Кевин Кетлър, който се очаква да обвърже Linux плановете на Dell с технологиите за виртуализация.

 
Очаква се също да бъде представен вариант на нов модел РС с предварително инсталирана Ubunu. На сайта direct2dell пък ще бъдат публикувани новости от света на Linux в специален раздел.

 
Макар и Dell още да не е представил официални резултати от бизнеса си с Linux компютри, продажбите надминават очакванията, според близки до компанията източници. Американският производител стартира доставките на Linux РС и лаптопи след допитване до потребителите в корпоративния си форум.

Коментар