Google ще купи доставчика на уеб услуги за сигурност Postini

Интернет гигантът Google съобщи, че ще купи доставчика на уеб базирани решения за сигурност Postini за сумата от $625 милиона. По този начин търсачката ще разшири своя пакет от онлайн приложения, за да може да конкурира Office на Microsoft. 
Postini доставя услуги по сигурност и криптиране, които защитават незабавни съобщения, имейли и други комуникационни средства на повече от 35 000 бизнеса и 10 милиона потребители по света.
Лидерът при уеб търсачките заяви, че тази сделка ще му позволи да доставя на организациите повече уеб базирани услуги, подобни на пакета Google Apps, който включва Gmail, Calendar и Talk.
От доста време насам Google разширява своя обхват от услуги за уеб търсене и рекламиране, включвайки популярни софтуерни приложения за бизнеса, като текстообработка. Тази политика поставя Google в пряка конкуренция на Microsoft и нейния пакет от приложения Office. Към днешна дата пакетът Google Apps е възприет от над 100 000 фирми, по данни от компанията.
Postini ще се превърне в напълно притежавано от Google подразделение. Сделката се очаква да приключи до края на третото тримесечие.

Коментар