Nokia подготвя голям, 6-инчов смартфон

Nokia по всяка вероятност ще атакува през следващата година нишата на големите смартфони

Nokia по всяка вероятност ще атакува през следващата година нишата на големите смартфони

Потвърждават се слуховете, че Nokia подготвя смартфон с голям, 6-инчов екран, по примера на други водещи компании в сектора. Финландският производител планира да пусне устройството през 2014 г., съобщи DigiTimes.com, позовавайки се на източници от индустрията.

Моделът попада в категорията “таблетфони” и ще има дисплей с резолюция 1080х1920 пиксела. Очакваната цена на устройството е 700 долара.

Миналата седмица вицепрезидентът на подразделението Nokia Smart Devices Джо Харлоу представи новия флагман Lumia 925, като заяви, че компанията е заинтересована и от пазара на таблети. По думите на мениджъра, Nokia следи внимателно развитието на този пазар, но все още няма готовност с конкретен продукт.

По-рано главният изпълнителен директор на Nokia Стивън Елоп заяви намерението на компанията да експериментира с устройства в различен формат, но не каза в прав текст, чe Nokia разработва голям смартфон или таблет.

Смартфоните с голям екран придобиват все по-голяма популярност, благодарение на компании като Samung. Същевременно, анализаторите критикуват Apple за липсата на подобно устройство в портфолиото й.

Коментар