Globul увеличи приема на стажанти


С 40% повече студенти приема тази година мобилният оператор Globul. Стажът за български студенти започва на 10 юли и ще продължи минимум 4 седмици в реална бизнес практика.

Стажанската програма на Globul стартира през 2004 г. за възпитаници на Технически университет – София. В момента тя включва представители на 9 български и чуждестранни университети – Технически университет, Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Великотърновски университет, Пловдивски университет, Международен университет Бремен, Университет „Дикинсън” и Международен Университет Портсмут.

Голяма част от стажантите се завръщат в компанията след дипломирането си. Над 30% от тях избират Globul за свой работодател, посочи Соня Славчева, директор Човешки ресурси и администрация в оператора. През 2007 г. броят на кандидатите спрямо миналата година е нараснал с над 30%, добави тя.

В едномесечен срок стажантите ще имат възможност да придобият практически опит в дирекциите Корпоративен маркетинг, Финанси, Правни отношения, регулации и връзки с институциите, Човешки ресурси и администрация, Радио и пренос, Комутация и услуги, Експлоатация и поддръжка на мрежата, Изграждане на мрежата, както и в отдел Работа с клиенти.

Стажът включва въвеждаща програма, която запознава студентите с корпоративната култура, както и с предлаганите от компанията продукти и услуги. Част от програмата са интерактивни обучения. Същинското придобиване на практически опит в съответните звена се гарантира от разработване на конкретен проект и представянето му пред наставниците на стажантите, мениджърите на отдели и колеги от компанията.

Коментар