Проектът Cloudware на Нетера спечели наградата за стартиращ бизнес на Forbes E-volution Awards

Нетера взе награда с облачната си платформа Cloudware в категорията Startup (Стартиращ бизнес), където се състезаваше със седем други компании. Това е поредно отличие за Нетера тази година, след като стана Национален шампион на Европейските бизнес награди, а само преди няколко месеца спечели и наградата на БАИТ за E-business с телевизионната платформа Нетера ТВ.

За първа година, списание Forbes събра 162 компании и проекти от дигиталния пазар, за да награди най-иновативните съвременни практики в информационните технологии. Кандидатурите бяха оценени индивидуално от всеки член на журито, съставено от експерти в бранша, бизнес лидери, предприемачи.

„Наградата е чест за нас, особено в конкурентната категория, в която се състезавахме с още седем други проекта. Горди сме с отличието и се радваме, че журито е оценило проекта, защото вложихме много време и усилия в изграждането на Cloudware”, коментира Салих Якубов, Продуктов мениджър IT услуги в Нетера и добави: „Надявам се, че наградите ще се утвърдят и ще се превърнат в традиция, защото IT сектора има нужда от платформа, която да събира успешните проекти.”

Проектът Cloudware стартира в края на миналата година и предлага облачни услуги от типа инфраструктура като услуга (IaaS – Infrastructure-as-a-Service). Проектът бе оценен на база на бизнес модела, обърнат изцяло към потребностите на клиентите, използваните технологии и дългогодишния опит на компанията в изграждането и поддръжката на ИКТ решения.