Microsoft обедини всички развлечения в Xbox One

Microsoft позиционира Xbox One като цялостна система за развлечение, а не просто като геймърска конзола

Microsoft позиционира Xbox One като цялостна система за развлечение, а не просто като геймърска конзола

Microsoft обяви днес Xbox One, дългоочаквания нов модел на популярната геймърска конзола. На практика, компанията е създала една страхотна домашна развлекателна система от типа „всичко-в-едно”, която обединява игри, телевизия, филми, интернет и приложения, стана ясно от представянето на устройството в Редмънт.

Xbox One, очаквана на пазарите по света по-късно тази година, интегрира възможности за Skype комуникация, телевизия на живо, гласово управление на приложения, жестов контрол и работа с няколко програми едновременно. Потребителите могат да провеждат групови видео разговори през Skype, обясни Юсуф Мехди, корпоративен вицепрезидент на подразделението за развлекателен бизнес на Microsoft.

Xbox One поддържа гласово управление на приложения, жестов контрол и работа с няколко програми едновременно

Xbox One поддържа гласово управление на приложения, жестов контрол и работа с няколко програми едновременно

Новият начален екран на Xbox One разпознава потребителя и го „логва” с всички негови любими приложения и игри. Конзолата помни какво е правил потребителят последния път, когато е играл, и показва неговата активност на началния екран.

Xbox One включва, на практика, три операционни системи в една – Xbox, ядро на Windows и софтуер за свързване на двете системи с цел мултитаскинг. Microsoft обяви също нова Xbox Live система за своята конзола. Под капака на черната кутия са разположени осемядрен процесор,  8 GB оперативна памет, 500-гигабайтов твърд диск и Blu-ray устройство. Налични са интерфейси USB 3.0 и HDMI.

Xbox One се очаква на пазарите по света по-късно тази година

Xbox One се очаква на пазарите по света по-късно тази година

През 2005 г. Microsoft обяви модела Xbox 360, който се превърна в най-продаваната геймърска конзола в САЩ. Само през април т.г. клиентите са похарчили 208 милиона долара за хардуер, софтуер и аксесоари за Xbox.

Новата Xbox One обаче идва в трудни времена за бизнеса с конзоли. Все повече потребители се насочват към развлечения с мобилни устройства и уеб, което влияе негативно върху продажбите на конзоли. Освен това новото устройство на Microsoft ще се сблъска с конкуренцията на Nintendo Wii U, която излезе миналата година, и очакваната Sony PlayStation 4.

За да поддържа актуална своята конзола, Microsoft е вградила в нея повече развлекателни възможности, вкл. медия стрийминг. Компанията позиционира Xbox One като цялостна система за развлечение, а не просто като геймърска конзола. Цената на новото устройство все още не е обявена.

Коментари по темата: „Microsoft обедини всички развлечения в Xbox One”

добавете коментар...

  1. ИМЕ

    Хмм… има едно такова устройство, което съществува от около 20-30 години комерсиално. Как се казваше?

    Абе ползвам го всеки ден, на върха на езика ми е…

    А, да бе. Компютър. Компютър FTW.

Коментар