PlayStation 5 е различна от всички слухове за нея

Новата конзола на Sony не е подобна на нито един от своите предшественици
(снимка: Sony)

Най-накрая Sony показа новата си конзола си за игри и тя изглежда впечатляващо. PlayStation 5 е напълно различна от това, което рисуваха дизайнерите преди официалния анонс.

Дизайнът е субективна материя, но най-вероятно мнозина ще нарекат PlayStation 5 красива. Новата конзола не е подобна на нито един от своите предшественици, като в допълнение основният цвят очевидно ще бъде бял.

Неочаквано, Sony показа не само PS5, но и PS5 Digital Edition, която по-рано дори не беше слух. Първо, това е първата стъпка на Sony към изхвърлянето на дисковете, което ще бъде от полза както за компанията, така и за всички разработчици.

И второ, това е допълнителен коз в борбата срещу Microsoft, тъй като новата Xbox Series X няма безжична версия. Поне Microsoft не я е показала.

Изненадващо Sony показа и PS5 Digital Edition, която по-рано дори не беше слух
(снимка: Sony)

И ако приемем, че обичайната PlayStation 5 ще струва приблизително колкото новия модел Xbox, то PS5 Digital Edition може да бъде с 50-100 долара по-евтина. Предвид факта, че новите конзоли няма да са евтини, такава разлика в цената за мнозина може да се окаже решаваща.

Междувременно, Sony показа и много игри за PlayStation 5. Повечето от тези игри ще бъдат налични и за текущото поколение конзоли. PS5 се очаква на пазара за коледните празници в края на годината, но цената все още не е обявена.

Коментар