Защитните стени D-Link NetDefend преминаха успешно ICSA сертификация

 
D-Link, доставчик на цялостни мрежови решения за корпоративния сектор, малкия и среден бизнес, както и за крайни потребители, обяви, че продуктът DFL-2500 от гамата защитни стени на D-Link NetDefend премина успешно сертификационния процес на лабораториите ICSA в клас корпоративен. Заключението на експертите е, че продуктите на D-Link предлагат безпрецедентно съотношение цена/характеристики, лесни са за управление и осигуряват високо ниво на сигурност.

Основната цел при сертифицирането на решенията за сигурност е създаване на добра ориентация на потребителите при избора на благонадеждни и сигурни решения за техния бизнес чрез тестово изпитване на надеждността им. ICSA е независима агенция към Cybertrust, един от най-големите авторитети в световен мащаб при сертификационните тестове на продукти/решения в областта на информационната сигурност.

Преминавайки редицата щателни тестове на ICSA Labs защитните стени на D-Link NetDefend доказаха своя сериозен ангажимент по отношение на сигурността. DFL-2500 D-Link NetDefend не само премина всички тестове, но и получи висока оценка от лабораториите на ICSA за своите уникални характеристики, даващи възможност на администраторите да правят промени в конфигурацията на защитните стени от разстояние.

Междувременно от компанията обявиха, че D-Link е класирана сред 100-те най-успешни компании в ИТ бранша за 2007 година от популярното в цял свят бизнес издание Business Week. Включването в авторитетната класация TOP 100 се определя според редица строги критерии, сред които и изискване за приходите на компанията – те трябва да са над 300 милиона долара.

При класификацията компаниите са разделени, според спецификата на дейността си, на 8 сектора, част от които са софтуер, компютри, периферия и др. В класацията не влизат компании, чиято пазарна стойност е паднала със 75 или повече процента или такива, които отчитат спад в продажбите. Анализаторите придават голямо значение и на способността на съответната корпорация да се позиционира в нови сегменти на ИТ пазара.

Защитните стени на D-Link NetDefend са подходящо решение за малкия и среден бизнес, корпоративния сегмент, както и специално за образователните институции. Те предлагат безпрецедентно съотношение цена/характеристики, лесни са за употреба и поддръжка, осигуряват надеждна сигурност. Серията защитни стени на D-Link NetDefend комбинира компактна мултимрежова интерфейс платформа с интеграцията на виртуални частни мрежи, защита срещу неоторизиран достъп, превенция на заплахите (IDP/IPS) и др.

Коментар