Haswell ще удължи с 50% времето за работа на батерия

Ноутбуците с процесор Haswell ще работят с 50% по-дълго време на батерия спрямо Ivy Bridge моделите

Ноутбуците с процесор Haswell ще работят с 50% по-дълго време на батерия спрямо Ivy Bridge моделите

Новите мобилни компютри с процесор Haswell ще работят много по-дълго време на батерия, обещава Intel. По данни на производителя, ноутбуците с Haswell ще бъдат с 50% по-издръжливи отколкото моделите с Ivy Bridge.

В режим на изчакване предимството на Haswell компютрите по отношение на издръжливостта на батерията ще бъде 20-кратно спрямо техните предшественици.

Intel се надява, че снижаването на консумацията на процесора ще пробуди интереса към ноутбуците и ще оживи пазара, който е в сериозна криза. В последно време продажбите на РС и, в частност – на интелски процесори, намаляват под натиск от таблетите и смартфоните.

Що се отнася до производителността, предварителните тестове показват, че Core i7–4770K (Haswell) превъзхожда с 5% Core i7–3770 (Ivy Bridge), като при игрите разликата е само 1%.

Очевидно акцентът на Intel при процесорите Haswell е върху драстичното снижаване на енергийната консумация. Досегашните критерии – по-висока тактова честота и повече изчислителни ядра, остават на по-заден план.

Коментар