Apple патентова двустранен сензорен панел

Apple получи пореден патент в областта на дисплеите, този път за двустранен сензорен панел, който може да се използва в мобилни устройства. Пълното наименование на патента, издаден на компанията от Купертино на 21 май, е „Double-Sided Touch Sensitive Panel and Flex Circuit Bonding”.

Двустранният сензорен панел на Apple има потенциал да намали размерите на мобилните устройства

Двустранният сензорен панел на Apple има потенциал да намали размерите на мобилните устройства

В патентната заявка Apple описва малък панел с чувствителна на докосване повърхност от двете страни. Чрез подобна технология, проектантите ще намалят големината на сензорната повърхност и съответно – размера на мобилните устройства.

Двустранният сензорен мултитъч панел може да бъде създаден с помощта на подложка, контактите на която са отпечатани на всяка от страните. Пътечките от мед или друг метал с висока проводимост могат да бъдат свързани една с друга чрез гъвкав контакт, което свежда до минимум необходимата за съединението площ и позволява да се намали размерът на сензорния панел, пише в документа.

Apple често патентова технологии, които потенциално могат да намерят приложение в нейните продукти, но няма гаранция, че действително ще се използват. Ходовете на компанията в близко бъдеще ще покажат дали двустранният сензорен панел ще влезе в употреба.

Коментар