Oracle пусна новата си база данни 11g

 
Софтуерния гигант Oracle пусна на пазара новата версия Database 11g на най-разпространената система за управление на бази данни в света. С повече от 400 внесени подобрения и 15 милиона часа на тестване, 11g е най-авангардният софтуерен продукт, който компанията някога е пускала на пазара, заявиха от Oracle.

“Database 11g предоставя основни опции за ускоряване на възприемането и разрастването в широк мащаб на Grid технологията на Oracle, за паралелно и разпределено изчисляване”, посочи Анди Менделсон, старши вице-президент на Database Server Technologies в Oracle.

Новата версия на системата предоставя разширени възможности за клъстеризация, автоматизация на центровете за обработка на данни и управление на работното натоварване.

Oracle 11g носи в себе си подобрения като по-висока надеждност, производителност, скалируемост и възможности за управление. В системата са включине нови възможности за компресия, които позволяват намаляване с до две трети на изискванията за капацитет за съхранение на данни.
11g осигурява и съхраняване на неструктурирани данни по-бързо от традиционните файлови системи, както и разнообразие от възможности за формиране на дялове от данни.

Oracle започна да гради основите на новата 11g още през октомври 2006 г. По време на конференцията OpenWorld в Сан Франциско бяха обявени водещите насоки в новата версия. 11g наследява 10g, която е на пазара от февруари 2004 г.

Коментар