Излязоха пределно бързи DDR3 памети

 
Компанията Kingston Technology пусна на пазара първите, по нейните думи, модули памет PC3 1375MHz DDR3 HyperX с ултра ниско закъснение CL5 (времето между активирането и четенето на един ред от паметта).
 
Новите чипове ще позволят на компютърните ентусиасти да достигнат предела на производителността на техните DDR3 дънни платки.
 
По принцип, Kingston позиционира своите HyperX продукти като подходящи за всички DDR3 решения – както геймърски, така и масови, когато се появят новите чипсети с поддръжка на следващото поколение памети.
 
Специално за нишата на овърклокърите, Kingston лансира първите в индустрията DDR3 CL5 модули с честота 1375MHz (PC11000).
 
В новите DDR3 модули компанията е увеличила бързодействието, без да овърклоква честотата на шината на паметта. По-високата производителност не е свързана с отделяне на повече топлина и няма да изисква допълнително охлаждане, уточняват от компанията.
 
HyperX
паметите с ултра ниско закъснение ще се продават на отделни модули по 1GB или по двойки в комплект от 2GB. Цените са съответно $400 и $800, според някои онлайн ресурси.

Коментар