ДАИТС обяви голям търг за безжично оборудване

ДАИТС обяви голям търг за безжично оборудване
Проектът ще обхване университети и библиотеки в страната
09-06-2006
Университетите и библиотеките в страната ще бъдат обхванати от безжична мрежа до края на годината. Това става ясно от търг, обявен от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС).
Гаранцията за участие в търга е 3500 лева, което е индикация, че обществената поръчка ще е в сравнително големи размери. Финансирането на проекта е от държавния бюджет.
Търгът предвижда доставка, инсталация и поддръжка на безжични технологии (Wi-Fi устройства) на територията на българските университети и държавни библиотеки. В обявата са посочени стотици устройства от рода на безжични точки за достъп, антени, комутатори, адаптери, шлюзове да виртуални мрежи със защитна стена, както и система за отдалечен мониторинг и управление на мрежата.
Кандидатите за участие в търга могат да получат документацията от ДАИТС срещу 150 лв. в срок до 19 юли, а оферти ще се приемат до 27 същия месец.
По-рано през седмицата ДАИТС изнесе резултати от изследване по нейна поръчка за състоянието на българските библиотеки, в което се твърди, че 70% от тях нямат дори и компютър.

Коментар