Apple ще наблегне на собствени процесори

Мобилните устройства на Apple използват чипове, произведени от Samung, но в бъдеще това може да се промени

Мобилните устройства на Apple използват в момента ARM чипове

Apple ще съсредоточи усилия в разработката на собствени централни и графични процесори. За целта компанията наема инженери, уволнени по-рано тази година от AMD.

Голяма част от инженерите са наети от Apple още през януари, веднага след уволнението им от AMD, твърди Macrumors.com, стъпвайки на анализ на профилите на въпросните специалисти в LinkedIn.

Разработчикът на чипове преживява трудни времена и започна преструктуриране на дейността си, в рамките на което бяха съкратени отлично подготвени специалисти.

Apple се възползва от ситуацията около AMD и вече формира нов екип от проектанти, базиран в Орландо. Компанията възнамерява да разработва централни (CPU) и графични процесори, за да намали своята зависимост от външни производители.

За мобилни устройства като iPhone и iPad компанията използва процесори с архитектура ARM, докато при компютрите разчита на Intel и неговите x86 процесори.

Коментари по темата: „Apple ще наблегне на собствени процесори”

добавете коментар...

  1. Saevar

    “бяха съкратени отлично подготвени специалисти” аз в на4алото на кризата трябваше да съкратя 1/3 от екипа ми … и това бяха само такива от които всеки би искал да се отърве, та о4аквайте лоши процесори .. и а и след като идват от AMD може да се о4аква и да греят малко пове4ко от обикновено 🙂

Коментар