Samsung отваря R&D център във Финландия

Samsung планира да отвори център за изследвания и разработки в Еспо, Финландия

Samsung планира да отвори център за изследвания и разработки в Еспо, Финландия

Samsung продължава да настъпва в Северна Европа. След като изпревари по продажби Nokia на нейната родна територия, корейският производител потвърди намерението си да отвори център за изследвания и разработки във Финландия.

Подобен ход отразява важността на европейския пазар за Samsung, коментира представител на компанията пред register.co.uk. По непотвърдена официално информация, централата на Samsung във Финландия ще бъде в Еспо, където се помещава и Nokia.

Продажбите на Nokia намаляха с 24% през първото тримесечие на годината. Делът на компанията на пазара за телефони падна от 19,7% до 14,8%. През миналата година Nokia уволни 10 хиляди служители и засега не успява да прекъсне доминацията на iPhone и Android смартфоните.

Samsung, от своя страна, се наложи като най-големият доставчик на телефони и смартфони в света. Компанията дори измести Nokia на финландския пазар.

През първото тримесечие Samsung държи 36% от продажбите във Финландия, докато Nokia има с 3% по-малко. Трета на пазара за телефони в скандинавската страна е Apple с пазарен дял от 14%.

Коментар