Предварителна Windows Phone 8.1 се очаква този месец

Предварителна нова версия на Windows Phone се очаква в края на юни

Предварителна нова версия на Windows Phone се очаква в края на юни

Microsoft може да пусне този месец обновление на мобилната операционна система Windows Phone, предназначено за разработчици, според източници от Twitter.

По-конкретно, очакват се предварителна версия 8.1 и някои инструменти за разработчици, съобщи vmpoweruser.com, позовавайки се на неофициален Twitter блог, посветен на платформата.

Твърди се, че Microsoft ще обяви обновената система на предстоящата конференция Build в края на юни. Софтуерният гигант ще представи също редица нови API-та (приложни програмни интерфейси) за работа с технологии като Bluetooth 4, Bluetooth Low Energy, VPN и др.

Мобилната платформа Windows Phone вече е трета по популярност в света. По данни на IDC за първото тримесечие на годината, системата на Microsoft изпреварва BlackBerry. Пред Windows Phone са епълската платформа iOS и Android, поддържана от Google.

Microsoft все още не е обявила срокове за пускане на нова версия на Windows Phone. По-рано се появиха информации, че компанията наема разработчици за мобилната платформа и планира да пусне завършена нова версия преди коледните празници.

Коментар