Контракс ще разработва система за електронно гласуване

Фирма „Контракс” получи най-висока комплексна оценка при отваряне на ценовите оферти за разработване на интегрираната система „Безхартиено заседание на общински съвети и електронно гласуване”, съобщиха от Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР).
Компанията е класирана на първо място с 82.50 точки, следвана от „Датаком" с 73.50 точки и „Немечек" с 49.00 точки. В процедурата за участие не са допуснати фирмите „Стемо" и ЦАПК „Прoгрес" поради неизправности в изискуемите документи.
Системата ЕОС трябва да бъде реализирана поетапно и внедрена пилотно в 3 общини (Велико Търново, Горна Оряховица и Казанлък) за срок от 18 месеца. Очакваният брой потребители на системата е различен за трите общини, в зависимост от състава на oбщинския съвет.
Освен да разработи, инсталира и внедри приложен софтуер на системата ЕОС за общините, избраната фирма трябва да обучи служителите за работата с продукта, както и да поддържа системата.
Оценката от 82.50 точки на „Контракс" се формира на базата на финансовото и техническото предложение на участника – с по 50% тежест.

Коментар