АСБИС отчете исторически пробив в резултати за тримесечие

Дистрибуторът на ИТ продукти АСБИС постигна исторически пробив в резултатите си за второто тримесечие на годината. За първи път компанията отчита по-високи резултати за Q2, в сравнение с първото тримесечие, съобщиха от местния офис на международния дистрибутор.
Ръстът в международен план се “копира” и от българския офис на доставчика на компютърни компоненти, обявиха от АСБИС.
“Исторически погледнато, първото тримесечие на всяка година е силно, следвайки инерцията от четвъртото на предишната година. Кривата на продажбите традиционно е с лек наклон надолу (около 5%) за второто тримесечие, с обяснима седловина през третото и стръмен ръст нагоре в “горещия сезон” на Q4. Затова обръщането на наклона на кривата е доста показателно както за развитието на пазара, така и за позициите на нашата фирма”, коментира Таня Янева, търговски директор на АСБИС България.
Едно сравнение с резултатите на гиганта Intel, обявени тази седмица, потвърждава думите на Янева. Процесорната компания обяви ръст през второто тримесечие по всички показатели, спрямо същия период на миналата година. Но в сравнение с първото тримесечие, резултатите на Intel са по-слаби като приходи, печалба и пр.
АСБИС България отчита ръст 47% за второто тримесечие на 2007, в сравнение със същия период на 2006-та, което изпреварва около два пъти средната тенденция на пазара и е също многозначителен факт, посочиха от дистрибутора.
Като цяло, АСБИС Груп също отчита над 40% ръст за Q2’07 спрямо Q2’06.
Добрите резултати на компанията се дължат на продуктовите линии на Prestigio, Seagate и Kingston. Решенията за асемблиране на мобилни компютри по програмата Verified by Intel (VBI) също набират скорост, като все повече фирми разчитат на тях за развитие на своя бизнес, коментираха от АСБИС.
“Сред новите предложения може да се отбележи добрият старт на дънните платки Elitegroup, както и развитието на продажбите на принтерите Lexmark”, допълни Таня Янева.

Коментар